Vrijblijvend bij het Vrije Gezelschap?

Geheel vrij zijn ze, Het Vrije Gezelschap! Ook hun kampement is te bezoeken gedurende het Middeleeuws Festijn ‘Belegering van Teylingen’ op 14 en 15 september!
“Het jaar is 1421 AD en een jaar na de desastreuze veldslag in Grünwald keren een ridder, Cleys Wolfart van Arendshorst, en een priester, Martinus van Odern, van de Duitse orde terug naar hun geboorteland. Hun missie, het verkrijgen van fondsen en land van de Hertog van Gelre, Graaf van Holland en de Hertog van Bourgondië voor het opzetten van nieuwe commanderijen en het rekruteren van troepen voor de verdediging van de landen van de Duitse orde tegen heidenen, ketters en de vijandige koningen en prinsen aan de oostgrens van het Rooms Christendom. Helaas is de weg lang en gevaarlijk en zal het gezelschap lange reizen moeten maken, langs vele kastelen en kampementen om hun pleit te laten horen bij de lokale heren en zullen ze soms genoodzaakt zijn mee te vechten. Als een geluk bij een ongeluk ontmoeten ze op een dag de jonge ridder Reinder van Dokkum, zijn vrouw Laure Ijsweart en hun metgezellen de familie Van Koolhoven, rijke burgers uit Des Graven Hagen, Ridder Martin en zijn vrouw Helma en vrouwe oudvorst, een jonge ambachtsvrouw.
Zo reist het gezelschap door de lage landen, van Bourgondië tot het Heilige Roomse Rijk. Hun kampement is altijd in beweging. Er moet immers worden gekookt en gewassen worden, maar ook worden geschreven, gepredikt, gevochten en vermaakt.
Reist u met ons mee?
Behouden reis.”
Geverifieerd door MonsterInsights