Limburgers in Teylingen

Van heinde en verre reizen diverse groepen af naar Zuid-Holland om mee te doen aan het Middeleeuws Festijn “Belegering van Teylingen” op 14 & 15 september. Zo ook Levende Geschiedenis Limburg!
 
“Levende Geschiedenis Limburg is een re-enactmentgroep met twee subgroepen gevestigd in, jawel, Limburg. De eerste groep zijn de Vikingen van Ascloha. Die beelden de Vikingen uit die in de vroege middeleeuwen in midden-Limburg hebben verbleven. De Tweede groep zijn Die Luyden van het Gelre’s Overkwartier. Deze groep beeldt middeleeuwers uit in de eerste helft van de 15e eeuw. Onze thuisbasis is kasteel Montfort, iets ten zuiden van Roermond. Dit was het meest zuidelijke kasteel van het hertogdom Gelre. Vandaar onze naam en daarom voeren wij
het wapen van Gelre. Voor beide groepen geldt dat wij zowel krijgsvolk hebben en ambachtsvolk.
Wij streven er naar onze uitbeelding zo authentiek mogelijk te maken. Dat wil niet zeggen dat nieuwkomers ook gelijk, voor veel geld, op hoog niveau moeten zijn. Wij hebben bewust de drempel voor geïnteresseerden laag gelegd, zodat zij makkelijk met de hobby kennis kunnen maken en naar een hoger niveau kunnen groeien. Daarbij krijgen zij natuurlijk alle steun van de overige leden.
Wij komen met een klein gezelschap naar de belegering van Teylingen.
Dappere krijgers, dat wel natuurlijk. Hopelijk kunnen zij het verschil
maken in de strijd.”
Geverifieerd door MonsterInsights